- Машівщина

Позачергова сесія у Машівці: крики, непорозуміння та заперечення

Майже годину 22-гу позачергову сесію Машівської селищної ради не могли розпочати. На думку обурених селян, питання, яке напередодні мали б внести до порядку денного, проігнорували. Проєкти рішень не надали, а депутатів не попередили про розгляд обговорюваних проблем.

В ефірі нашого телеканалу «Центральний» 22 жовтня вийшов сюжет про відкриту вигрібну яму в Селещині. Люди скаржилися на бездіяльність місцевої влади. Бо поверхня впадини понад два тижні залишалася відкритою. А чиновники, в свою чергу, обіцяли погодити рішення про виділення коштів на найближчій сесії селищної ради для залагодження ситуації. 23 жовтня депутати зібралися в Машівці для обговорення 70 питань. Однак, і цього вони зробити не змогли. Бурхлива розмова, що панувала в кабінеті селищного голови, згодом переросла в суперечку.

Після майже годинної перепалки сесію таки відкрили. Першим на обговорення винесли питання про дотримання санітарних норм при відовідведенні від багатоквартирних будинків в селі Селещина та належне санітарне очищення каналізаційних систем. Увів присутніх у курс справи аварійної ями в селі Машівський селищний голова Микола Кравченко.

Микола Кравченко, Машівський селищний голова

– Враховуючи от такий там плачевний стан, ви пам’ятаєте, виділили 200 тисяч на гідродинамічне очищення. Там система була забита, залоєна. Занижена була каналізація. Там вищий рівень був, ніж у будинках. Не дай Бог, там прорвало б! Там би була страшна катастрофа.

Володимир Черниш – один із мешканців будинків по вулиці Молодіжній. Нині він прийшов просити односельців про допомогу у вирішенні проблемного питання.

Володимир Черниш, мешканець Селещини

– Щоб депутати проголосували за здвиг з місця саме проблеми по реконструкції по заміні даної системи. Щоб всі ці нечистоти не стікали в шкільний садочок. Я прохаю вашої допомоги.

Одразу на сесії створили депутатську комісію з оцінки ситуації в Селещині і винесли питання на голосування.

– Ставлю питання на голосування. Хто за? Хто проти? Утрималось?

– 20 голосів за. 

– Рішення прийнято.

Принаймні, у цьому питанні депутати дійшли згоди. Одноголосно вирішили виділити 38 тисяч гривень на ліквідацію аварійної ситуації. Усі інші, а серед них було чимало земельних, мешканці селищної ради вирішували неохоче і з намаганням зірвати процеси голосування. Завершилася сесія бійкою і викликом поліції.

Тетяна ЛЕМЕШКО, телеканал «Центральний»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.