- Машівщина

За ДТП скоєне у стані алкогольного сп’яніння у Машівському районі водію дали умовний термін

На Полтавщині водія, який у нетверезому стані скоїв ДТП, засудили до умовного терміну.

Улітку 2020 року у Машівському районі нетверезий водій «ВАЗ 2106» зіткнувся з вантажівкою. У результаті аварії, пасажир легковика зазнав ушкоджень. За скоєння ДТП суд призначив водію «ВАЗ 2106» умовний термін.

1,5 років умовного строку призначили водієві легковика, який у нетверезому стані скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Відповідний вирок виніс Машівський районний суд, — за інформацією з Єдиного державного реєстру судових рішень.

30 серпня 2020 року близько 20:30 водій легковика ВАЗ-2106, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на 13 км + 900 м автодороги Полтава – Красноград в селі Кошманівка Машівського району, перевищуючи максимально дозволену швидкість для руху транспортних засобів у населеному пункті, не переконався в безпеці виконуваного ним маневру та виїхав на смугу зустрічного руху. Там він зіткнувся з вантажівкою «DAF 105», яка рухалася в зустрічному напрямку.

У результаті аварії, пасажир легковика зазнав тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

У вказаній дорожній обстановці водій ВАЗ-2106 мав технічну можливість уникнути ДТП, для цього у нього не було ніяких перешкод, — йдеться у вироку.

18 червня 2021 року потерпілий і обвинувачений уклали угоду про примирення.

Таким чином суд визнав водія легковика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на три роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на рік. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України чоловіка звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.