- Машівщина

У Машівській громаді перевірили  заклади на дотримання карантинних вимог

У Машівській громаді перевірили дотримання карантину у магазинах, закладах громадського харчування, перукарнях, аптеках, АЗС та школі.

З 11 квітня по 19 квітня інспектори Машівського управління спільно з представниками місцевої влади та правоохоронцями перевірили дотримання протиепідемічних заходів на 73 об’єктах, повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області.

А саме:

30 закладів торгівлі продовольчими товарами,

34 заклади торгівлі не продовольчими товарами,

1 громадського харчування,

3 перукарні,

2 аптеки,

2 АЗС та загальноосвітній навчальний заклад.

Під час перевірок виявили порушення, зокрема: вимоги щодо дотримання соціальної дистанції між відвідувачами не дотримувалися, антисептик використовувався невідомого походження, порушувались вимоги щодо носіння засобів індивідуального захисту. Недоліки були усунені негайно під час проведення рейду.

Працівники Нацполіції склали 2 адмінпротоколи за недотримання вимог щодо носіння захисних масок в громадських місцях.

Також фахівці Машівського управління провели позапланові перевірки виконання протиепідемічних вимог щодо діяльності закладів роздрібної торгівлі харчовими продуктами під час карантину. Серед порушень – не дотримувалися вимоги щодо проведення вологого прибирання приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників та відвідувачів, на ємностях з дезінфекційним розчином не вказана назва деззасобу, відсутній сертифікат якості на дезінфекційний засіб.

За результатами перевірок спеціалісти Машівського управління склали 2 приписи.

Фото: Держпродспоживслужба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.