- Машівщина

«ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» вимагає оплату від Машівської громади за користування електроопорами

Більше десятка громад Полтавщини скаржаться, що мають сплачувати «Полтаваобленерго» за оренду електроопор, на яких розміщене вуличне освітлення.

Понад три тисячі електроопор, на яких встановлене вуличне освітлення, знаходяться на вулицях Машівської територіальної громади. Усі вони належать одному підприємству – «Полтаваобленерго». До цього часу останнє не виставляло такі захмарні рахунки за користування електроопорами, але зараз ситуація змінилася.

Сергій Сидоренко, Машівський селищний голова 

– Ситуація склалася, як зі всіма ОТГ. Зразу вони виставляли нам рахунки, суми там, зрозуміло, захмарні. По-моєму, по Машівській ОТГ виставили 600 чи 650 тисяч. Звісно, ніхто цей договір не підписував, і кошти в бюджет ніхто не закладав. Тепер вони із 18 гривень знизили до 3. Це виходить сума менша 130 тисяч, але ми розуміємо: підпишемо цей договір, то на наступний рік сума може вирости.

Листи із «проханням» сплатити оренду надіслали в усі громади області. За словами заступника голови облдержадміністрації Євгена Грекова, підприємство зауважило: у разі несплати вуличне освітлення можуть демонтувати.

За матеріалами телеканалу Центральний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.