- Машівщина

Нову сільську амбулаторію збудують в Селещині

Нову сільську амбулаторію загальної практики сімейної медицини планують збудувати в селі Селещина, що входить до складу Машівської об’єднаної територіальної громади, у 2019 році.

– У Селещині  є амбулаторія, але вона потребує ремонту та не відповідає всім сучасним стандартам. Тому ми вирішили цього року збудувати нову амбулаторію, долучившись до державної програми будівництва сільських амбулаторій, згідно з якою більшу частину грошей дають на зведення з державного бюджету. З місцевого витрачаємо лише мільйон гривень. Область обіцяє наповнити її необхідним обладнанням та забезпечити автомобілем, – каже Микола Кравченко, голова Машівської об’єднаної територіальної громади.

Селещинська амбулаторія обслуговує понад три тисячі осіб.

Нинішню будівлю медзакладу переобладнають під житло для сімейних лікарів. Зараз у селі не вистачає лікарів, працює поки що одна сімейна лікарка, а потребують – двох, тому привабити ще одного фахівця планують з допомогою службового житла.

Будівництво нових амбулаторій економічно вигідніше, ніж ремонт старих і непридатних приміщень. Медзаклади будують за типовими проектами Мінрегіону. Нові приміщення будуть енергоефективними. Також їх оснастять діагностичним та лікувальним обладнанням.

Нагадаємо, в рамках Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» та постанови Кабміну №983 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості» на Полтавщині заплановано звести 27 сільських амбулаторій з них три у Машівському районі. Окрім Селещини нові амбулаторії будуть селах Михайлівка та Ряське, які належать до Михайлівської ОТГ. Наша область стала однією з перших в Україні, де затвердили проекти будівництва амбулаторій

 

Автор: Ольга Правденко

Коло News

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.