- Полтавщина

На Полтавщині судитимуть пенсіонера, який передавав керівництву «ДНР» інформацію про українських військових у Маріуполі

Судитимуть пенсіонера, який співпрацював з окупантами й передавав інформацію про позиції ЗСУ в Маріуполі.

Про це повідомили в Управлінні СБУ Полтавщини 4 травня.

СБУ завершило досудове розслідування щодо проросійськи налаштованого громадянина України, який співпрацював із представниками так званої «ДНР».

Під час слідства встановили, що він є військовим пенсіонером. Підтримуючи ідеї «руського миру», підозрюваний шукав у соцмережах інформацію щодо розміщення українських військових у Маріуполь Донецької області й надавав її керівництву так званої «ДНР». Також на своїй сторінці у фейсбуці пенсіонер розміщував символіку комуністичного тоталітарного режиму: слова гімну Української РСР, прапори, зображення та атрибутику з серпом, молотом і п’ятикутною зіркою.

За даними Полтавської обласної прокуратури, пенсіонер є жителем Полтавського району. На початку березня 2022 року через одну із соціальних мереж чоловік надіслав так званій Уповноваженій з прав людини в «Донецькій народній республіці» інформацію про вогневі позиції Збройних Сил України, розташовані у Маріуполі.

Наразі чоловікові обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

УСБУ в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури зібрало доказову базу і передало до суду. Військового пенсіонера будуть судити за сприяння діяльності терористичній організації та поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.